1. علت جریان کشیدگی

هر وسیله جانبی که به مادربرد متصل شده ونیاز به توانی بیش از اندازه استانداردارائه شده توسط درگاه اتصال داشته باشد ویا وجود اختلال در وسیله جانبی از مادربردجریان بیش از حد مجاز کشیده و موجب بوجودآمدن این مشکل می شود. به عنوان مثال: فن،حافظه ها و کارت های جانبی غیر استاندارد.


2. قطعه سوختگی

یکی از دلایل اصلی این مشکل، استفاده از منابع تغذیه غیر استاندارد و یا غیر متناسب با کامپیوتر می باشد. همچنین وسایل جانبی متصل به در گاههای IEEE1394،USB و شیارهای گسترش میتوانند به چیپست اصلی صدمه وارد کنند. سوختگی I/O : وسایل جانبی متصل به درگاه های LPT، COM وPS2 میتوانند به چیپ I/O صدمه وارد کنند. سوختگی قطعات مدارهای تغذیه پردازنده ، حافظه و ... : استفاده از قطعات آسیب دیده، و یا آسیب دیدن قطعات در حین کار دستگاه به مدارهای تغذیه صدمه وارد می نماید

3. داغ شدن بیش از حد قطعات خصوصا قطعات فاقد Heat sink

برخی از قطعاتی که دارای Heat sink و یا بدون Heat sink هستند درجه حرارت کاری بالایی دارند ولی هیچ گونه مشکلی برای مادربرد بوجود نمی آورند چیپ ست شمالی ، جنوبی و قطعات بکار رفته در مدار پاور از اینگونه قطعات می باشند.

4. سوختگی ATX

در صورت استفاده از پاورهای غیر استاندارد و یا شل بودن کابل ATX ممکن است جریان عبوری از سیم های 12 ولت کانکتور اصلی مادربرد بطور غیر عادی افزایش یابد ، در نتیجه دما بالا رفته و موجب سوختگی کانکتور20 یا 24 پین مادربرد شود ، برای کانکتور های 4 یا 6 پین در مادربردهایی که بجز کانکتور20 یا 24 پین دارای کانکتور 4 یا 6 پین هستند نیز این مسئله بوجود می آید.

5. Auto reset, Auto power on, Auto power off

استفاده از پاور، حافظه و پردازنده غیر استاندارد ممکن است موجب Restart شدن سیستم شود. مشکل Auto power on در برخی مواقع مي تواند با Clear CMOS و یا Load Optimize برطرف شود.

6. ايرادات بايوس

صدمه دیدن بایوس می تواند ناشی از ویروس ها باشد که به نرم افزار بایوس صدمه می زنند. همچنین نوسانات برق، الکتریسیته ساکن و قطعات معیوب نیز می تواند به بایوس صدمه برساند. در صورت نیاز به بروزرسانی بایوس مادربرد خود اين قسمت را انتخاب نماييد.

7. سولفاته شدن

سولفاته شدن مي تواند در اثر قرار گرفتن مادربرد در محیط های مرطوب ، شیمیایی و یا ریختن مایعات بر روی مادربرد بوجود آید.  

8. تغییر رنگ برد

بر اثر بالا رفتن دمای برخی از قطعات بطور غیر طبیعی و در نتیجه بالا رفتن دما در منطقه ای از مادربرد تغییر رنگ بوجود می آید.  

9. ایراداتIDE

این مشکل می تواند در اثر استفاده از HDD معیوب و یا جدا کردن و یا متصل کردن کابل IDE زمانیکه مادربرد روشن است و یا استفاده از قطعات معیوب بوجود آید.  

10. ایرادات USB

در اثر استفاده از وسایل معیوب ، غیر استاندارد و یا تقلبی موجود در بازار این مشکل بیشتر دیده میشود. این وسایل میتوانند موجب صدمه دیدن مدارات USB شوند.